Zaferlıft Fuarda Yeni Ürünlerinin Tanıtımını Yaptı

Avrasya Asansör Fuarı’nda en dikkat çeken firmalardan biri olan Zaferlift yeni ürünlerini görücüye çıkardı. Zafer Lift Teknik Müdürü Haluk Yakut, “Kalite olarak Avrupa ile çok rahat rekabet edebilecek durumdayız. Kaliteli ürünlerimizle ağımızı güçlendiriyoruz. Fuarda tanıtımını yaptığımız ürünlerimiz için güzel geri dönüşler aldık” dedi.

Daha çok ağır tonajlı yük asansörleri yapan Manisa merkezli Zaferlift, Avrasya Asansör Fuarı’nda ürün portföyünü ziyaretçilerin beğenisine sundu. Dış ticarete yoğunlaştıklarını belirten Yakut, satışlarının yüzde 20’sinin ihracata dayalı olduğunu söyledi ve fuarın ihracat ağını geliştirmede önemli katkı sağladığının altını çizdi. 

Yakut, “Kalite olarak Avrupa bizden daha ileri değil, kalitemiz ile ağımızı güçlendiriyoruz. Biz yurt dışında son kullanıcı ve daha çok bu işi alıp satan, kuran ve orada servisini yapan kişilerle çalışmak istiyoruz. Her ülkeye şube açmak, her ülkede servis hizmeti vermek çok meşakkatli. O sebeple orada bu işleyişi yürütecek firmalarla çalışmayı tercih ediyoruz” dedi.  

Fuarda, iç ve dış piyasadan işbirliği talebinde bulunan firmalarla bir araya gelindiğini belirten Yakut, “Yurt dışında bu işin pazarlamasını yapan birçok firma ile görüşmelerimiz oldu. Yine müşteri olarak teklif isteyenler oldu. Fuar oldukça verimli geçti. Ziyaretçilerin çoğu pazara hâkim istekli ziyaretçiler vardı” ifadelerine yer verdi.

Zafer Lift’in bilgi ve tecrübesiyle uzun yıllardır sektöre hizmet verdiğini söyleyen Yakut, 20 ülkeye ihracat gerçekleştirdiklerini ve ihracat ağını geliştirme odaklı faliyetlerine devam ettiklerini açıkladı. Faaliyetlerine ilişkin bilgi veren Yakut, “Yük asansörleri, yük platformları, araç platformları, personel çalışma platformları manliftler ve engelli platformları üretiyoruz. Her geçen yıl ürün çeşitliliğini ve kalitemizi artırarak üretime devam etmeyi planlıyoruz" diye konuştu.  

“Sıfırdan tasarlayıp talebe göre üretebiliyoruz, bu anlamda tamamen müşteriye özel çalışıyoruz” diye konuşan Yakut, müşteri talebine en uygun ürünlerle cevap verildiğini kaydetti. “Aynı ölçülerde 3 tonluk veya 30 tonluk makine de yapıyoruz. Müşterinin ne istediğini iyi analiz etmek ve doğru yönlendirmek bizim için önemli” dedi. 

SIFIR HATA İLE ÇALIŞIYORUZ

Tasarlanan projenin gerekli 2 ve 3 boyutlu çizimleri ve yük analiz testlerinin yapılarak üretime geçildiğini belirten Yakut, "Üretilen makinelerin büyük bir çoğunluğu kendi tarafımızdan montajı yapılıp gerekli tüm yük testleri yapılarak anahtar teslim müşteriye teslim edilmektedir" dedi.

Yakut, şunları ekledi: 

"Bizim politikamız makineyi daha kuvvetli yapıp, arkasın_x005Fdan gitmemek. Yapıp unutu_x005Fyoruz; çünkü sıfır hata ile ça_x005Flışıyoruz."