“Masder Asansör Eğitim Merkezi” Hayata Geçiriyor

Mersin Asansör Sanayicileri Derneği (MASDER), uzun süredir yapımı için çalıştığı eğitim asansörü ve engelli platformu inşasını tamamladı. MASDER’in Mersin’deki binası, bahçesine kurulan asansör ve engelli platformu ile birlikte Ocak 2020 itibariyle MASDER Asansör Eğitim Merkezi olarak hizmete açılacak.

1993 yılında Mersin’de kurulan MASDER (Mersin Asansör Sanayicileri Derneği), Türkiye’nin en köklü asansör derneklerinden biri olarak bölgesinde aktif olarak faaliyet gösteriyor. ASFED’e bağlı derneklerden birisi olan MASDER, 48 üye firması ile birlikte önemli bir eğitim merkezinin de mimarı oldu.

EĞİTİMDE ÖNCELİĞİMİZ ÇOCUKLAR

Konu ile ilgili bilgi aldığımız MASDER Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Hızarcı şunları söyledi; “MASDER olarak Mezitli sınırları içerisinde kendimize ait bir binamız var. Binamızı alıp inşa ederken kafamızdaki buranın asansör ve yürüyen merdiven konusunda farkındalığı arttıracak bir eğitim yeri olmasını amaçladık. Önceliğimiz ise yetişkinliklerle birlikte çocuklar. İşe çocukların konu ile ilgili farkındalığını ve eğitimini sağlamakla başlayacağız. Bunun için halk eğitim ve milli eğitim ile de görüşmeler yaptık. Ben şunu gördüm ki, eğer çocuk isterse ebeveyn bu işi daha ciddiye alıyor. Bunun dışında Mersindeki üniversitemiz ile temasa geçtik, Üniversitemiz ile de koordineli işler yapacağız. Bir diğer çözüm ortağımız da Mersin MMO oldu. Mersin Makina Mühendisleri Odası ile birlikte eğitim merkezimizde çeşitli eğitimler düzenleyeceğiz.”

MERKEZ, İHTİYAÇ DUYAN HERKESİN KULLANIMINA AÇIK OLACAK

Muzaffer Hızarcı, MASDER Asansör Eğitim Merkezi’ne inşa edilen asansörün özellikleri hakkında ise şu bilgileri verdi; “Eğitim merkezimizin bahçesinde üç duraklı, 20 kişi kapasiteli bir eğitim asansörümüz de bulunuyor. Bunun dışında bir de engelli platformumuz olacak. Yılbaşı itibariyle faaliyete geçecek olan merkezimiz, ihtiyaç duyan herkesin kullanımına açık olacak. Burayı yaparken hem Asansör Sanayicileri Federasyonu’ndan hem de sektör firmalarından önemli destekler aldık. Derneğimizin bu çalışmasında emeği geçen tüm sektör çalışanlarına ve üyelerimize katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum.”