Kırıker Metal Salgın Krizini Fırsata Çevirdi, 5 Milyon Tl’lik Makine Yatırımı İçin Hazırlıklar Başladı

Koronavirüs salgını piyasaları allak bullak ederken asansör sektörünün önemli firmalarından Kırıker Metal Asansör, salgın sürecini fırsata çevirerek, gelecek altı ay içerisinde 5 milyon liralık makine yatırımı için harekete geçti.

Yarı otomatik, otomatik kat kapısı ve kabin kapısı, katlanır kramer kapı üretimi yaparak sektördeki yerini her geçen gün güçlendiren Kırıker Metal Asansör, kapasite artırımına gitme kararı aldı. Güney Amerika ve Hindistan başta olmak üzere yeni hedef pazarlara odaklanan Kırıker Metal Asansör, gelecek altı ay içerisinde 5 milyon liralık makine yatırımı yapmak için hazırlıklara başladı. 

Kırıker Metal Asansör Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Mustafa Kırıker, yeni yatırım sürecine ilişkin detayları Haber Asansörü’ne anlattı. Kırıker, “Gelecek altı ay içinde üretim kapasitesini, verimliliği ve kaliteyi artırmak amacıyla 5 milyon TL’lik daha makine yatırımı planlıyoruz” dedi.

YALNIZCA KAPI TEDARİKÇİSİ OLMA YÖNÜNDE ADIM ATIYORUZ”

“Temel prensibimiz ürettiğimizi satmaktır” diyen Kırıker, “Çok az da olsa ürünlerimiz için kilit gibi aksesuarlar satmaktayız. Kırıker Metal Asansör olarak sektörün yalnızca kapı tedarikçisi olma yönünde adımlar atmaktayız” diye konuştu. 

2020 yılına hızlı bir ihracat ivmesiyle başladıklarını söyleyen Kırıker, tüm dünyayı etkileyen COVID-19 pandemisiyle birlikte iş hacminde düşüş yaşandığını hatırlattı. Kırıker, şunları söyledi: 

“Mart ve Nisan ayında ülkelerin kapanması, tedarik zincirinin kırılması ve dünya ekonomisinin bozulması ile beraber bizde firma olarak bazı ihracat ayaklarımızı askıya almak zorunda kaldık. Fakat Haziran ayı ile beraber ihracatta  diğer ülkelerin sınırlarını açması ile beraber tekrar bir ivme yakalamış durumdayız.” 

HEDEF; YENİ PAZARLARDA SÜRDÜRÜLEBİLİR BAŞARI 

Pandeminin oluşturduğu kaos ortamını yeni pazarlar arayarak değerlendirdiklerini altını çizen Kırıker, “Özellikle Güney Amerika ve Hindistan pazarı ile ilgili çalışmalar yürütmekteyiz. İnşallah buralarda sürdürülebilir bir başarı hedeflemekteyiz. Rekabeti fiyat ile değil Türk ürünlerinin kalitesiyle yakalamak istiyoruz. Yeni pazarlarla beraber üretimimizi ve kalitemizi artırma yolunda 3 milyon TL civarında yaptığımız makine yatırımıyla destekledik. Gelecek altı ay içinde yine üretim kapasitesini, verimliliği ve kaliteyi  artırmak amacıyla 5 milyon TL'lik daha makine yatırımı düşünmekteyiz” dedi. 

ANTİ-VANDAL VE ISI DAYANIMLI KAPILAR ÜZERİNE ÇALIŞIYORUZ

Firma olarak Ar-Ge çalışmalarına verdikleri önemine vurgu yapan Kırıker, müşteri ihtiyaçlarını karşılayacak ürünler üreterek, yurt dışında Türkiye’yi temsil etmeyi amaçladıklarını söyledi. Sürdürmekte oldukları Ar-Ge çalışmaları hakkında bilgi veren Kırıker, anti-vandal camlı çerçeveli otomatik kapılar ile yangın-ısı dayanın kapıları üzerinde çalıştıklarını ve 2022 yılı başlarında piyasanın beğenisine sunmaya hazırlandıklarını açıkladı. 

Kırıker, şunları söyledi:

“2021 yılının son günlerine yaklaştığımız şu günlerde yılbaşında belirlediğimiz hedeflere varmak üzereyiz hatta biraz üzerinde de kapatabiliriz. Özellikle ihracat hedeflerimize Ekim ayı itibarıyla vardığımızı söyleyebilirim.”

KIRIKER METAL ASANSÖR’Ü TANIYALIM

1974 yılında Enis Kırıker tarafından metal ürünleri üretmek amacıyla Çankırı’da kurulan Kırıker Metal Asansör, asansör sektörüne 2003 yılında ilk adımı attı. 2009 yılında DOORLIFE markası ile yarı otomatik kapılarda sektörde en iyi markalardan biri olmayı başaran Kırıker Metal Asansör, kurumsallaşma adımları atarak bugün 12 bin m2 kapalı alanda,  60’a yakın  ülkeye ihracat yapıyor. 2018 yılında “LİFTOR” markasını oluşturarak tam otomatik asansör kapısı imalatını da üstlenen Kırıker Metal Asansör, 160 personel ile aylık 6-7 bin arası kapı üreterek sektöre hizmet vermektedir.