Sektörde Kadın İş Gücünün Arttırılması Görüşüldü

ASFED ŞUBAT AYI TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

SEKTÖRDE KADIN İŞ GÜCÜNÜN ARTTIRILMASI GÖRÜŞÜLDÜ

Asansör sektörünün ilk kadın derneği olan AYSKAD Yönetim Kurulu Başkanı Yasemin Bulut ve Yönetim Kurulu Üyeleri Meltem Büger ile Didem Özalpaşan 12 Şubat 2020’de ASFED ile bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda öncelikle AYSKAD Yönetim Kurulu Üyesi Meltem Büger, derneğin 2023 vizyonunu anlatarak, yapılacak projeler ile ilgili bilgi verdi. Ardından, mesleki eğitimde öğrenim gören kız çocukları için MEB ile protokol imzalayan AYSKAD projesi değerlendirilirken, sektörde kadın iş gücünün arttırılması konusu da gündeme getirildi. ASFED, sektörde kadın iş gücünün çok önemli olduğunu belirtti. Yönetim kurulu üyeleri AYSKAD’a konu üzerine yaptığı çalışmalar ile ilgili teşekkürlerini etti.

ZORUNLU ASANSÖR SİGORTASI ÜZERİNE ÇALIŞMA YAPILDI

30737 sayılı resmi gazetede yayımlanan, Asansör İşletme Bakım Yönetmeliği’nin Madde 13, 12. Fıkrasında  yer alan zorunlu asansör sigortası Nisan 2020’den itibaren yürürlüğe girecek. Konu ile ilgili montaj firmalarının çözülmesini bekledikleri pek çok soru ise hala gündemde. ASFED Vekili Zeynep Tepegöz, üyelerden gelen sorular çerçevesinde konu üzerine yaptığı çalışmalar hakkında bilgilendirme yaptı. Toplantıda, önümüzdeki günlerde sigorta şirketleri ile bir toplantı yapılacağını da bildirdi.

ASFED’İN TOKİ TOPLANTISI HAKKINDA BİLGİ VERİLDİ

10 Şubat 2020 günü ASFED Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Atik yönetimindeki bir heyet ile TOKİ 2 No’lu Uygulama Dairesi Başkanlığı’nda Osman Direnç ile bir toplantı yaptı. TOKİ projelerinde yerli asansör firmalarını görmezden gelindiği ve ihalelerin daha çok uluslararası firmalara verildiği konusunda ASFED üyelerinden Federasyona yapılan şikayetler dile getirildi. TOKİ 2 No’lu Uygulama Dairesi Başkanlığı’na karşılaşılan bu sorunlar ile ilgili ayrıntılı bir rapor sunularak önümüzdeki günlerde konuların çözümü için yeni bir görüşme talep edildi.

ASFED BÜTÇE DEĞERLENDİRMESİ YAPILDI

Toplantının son bölümünde ise; Serbest Mali Müşavir Ali Yılmaz’ın katılımı ile 2019 yılı mali değerlendirmesi ve 2020 yılı bütçe planlaması hakkında bir sunum yapıldı.

ASFED’in yılın ilk  Olağan Yönetim Kurulu Toplantısına Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Atik, Başkan Yardımcısı Ahmet Fikret Gökhan, Genel Sekreter Hüsnü Gökgöz, Sayman Nuri Kuzan, Yönetim Kurulu Üyeleri İbrahim Özçakır, Sabahattin Baki, Muzaffer Kızancı, ÖzcanToprak, Kasım Mahsereci, Murat Emre Üstün, Servet Karabacak, Avukat Zeynep Tepegöz, Serbest Mali Müşavir Ali Yılmaz, İdari Müdür Gülay Pala ve İsmail Yiğit katılım gösterdi.