Konayder İşbirliği İle Yönetmelik Toplantısı Yapıldı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Konya Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ile Konya Asansörcüler Yürüyen Merdiven Sanayiciler Derneği (KONAYDER) işbirliğiyle düzenlenen Asansör İşletme ve Bakım Yönetmeliği ile İlgili Bilgilendirme Toplantısı, Konya Sanayi Odası’nın Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Açılış konuşmalarının ardından, uzman konuklar sektör paydaşları ile bir araya gelerek Asansör İşletme ve Bakım Yönetmeliği üzerine detaylı görüşmeler gerçekleştirdi.

DENETİMLERİN ÖNEMİ VURGULANDI

Programın açılışında konuşan Konya Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Uğur Özalır asansörlere ilişkin etkin denetimlerin önemine vurgu yaparak, bu denetimlerin muhtemel olumsuzlukların önüne geçilmesine önemli katkı sağladığını kaydetti. Yeni yayınlanan Asansör İşletme ve Bakım Yönetmeliği ile sektörde yaşanmakta olan sorunlara önemli ölçüde çözüm sağlandığını belirtti.

 

Toplantıya katılan Konya Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü personeli İnşaat Mühendisi Osman Deligönül asansörlerin insan can ve mal güvenliğini tehdit etmeyecek şekilde kullanımlarını arttırmak üzere İşletme ve Bakım Yönetmeliği kapsamında mevcut asansörlerin iyileştirilmesi, denetim, garanti ve satış sonrası hizmet şartları ile uyulması gereken kurallara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

 

Program uzman konukların sunumlarının ardından soruların cevaplanmasıyla sona erdi.