“Kayseri Asansör Akademisi 2020-2021 Eğitim Yılına Hazır”

TÜRKİYE ASFED YÖNETİM KURULU TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

“Kayseri Asansör Akademisi 2020-2021 Eğitim Yılına Hazır”

Türkiye Asansör Sanayicileri Federasyonu (Türkiye ASFED), iki ayda bir düzenli olarak gerçekleştirdiği yönetim kurulu toplantılarına pandemi sebebiyle ara vermişti. Eylül ayında Kayseri Asansör Akademisi’ndeki son durumun değerlendirilerek, eğitime açılması ile ilgili istişareler yapılması için Kayseri’de bulunan Türkiye ASFED Yönetim Kurulu, toplantı gündemini de burada değerlendirdi.

 4 Eylül 2020’de Kayseri’de yapılan Yönetim Kurulu Toplantısının ana gündem maddelerini; geçtiğimiz günlerde erteleme kararı açıklanan CNR Avrasya Asansör Fuarı ile Kayseri Asansör Akademisi’nin açılışı oluşturdu. 2021 yılında yapımına başlanacak yeni asansör akademileri hakkında da görüşler bildirildi.

 Kayseri Asansör Akademisi Öğrencilerini Bekliyor

Türkiye ASFED’in Milli Eğitim Bakanlığı ile imzaladığı protokole istinaden Mesleki ve Teknik Liselerde asansör bölümlerinin açılması yönünde karar doğrultusunda üçüncü okulu olan Kayseri Asansör akademisi söz verildiği üzere yeni öğretim yılına yetiştirildi. Kayseri Türkiye ASFED Asansör Akademisi, Kocasinan Ayşe Baldöktü Mesleki Eğitim Merkezi’ndeki atölye son teknoloji asansör sistemleri ile donatılarak, öğrencilerin uygulamalı olarak tüm eğitimlerin yapılabileceği bir ortam sağlandı.

Türkiye ASFED Asansör Akademilerinin üçüncü ayağı olan “Kayseri Türkiye ASFED Asansör Akademisi”nin Eylül 2020’de açılması yönünde çalışmalar ise pandemi önlemeleri kapsamında ileriki bir tarihe ertelendi. Tüm donanımları ve kurumları tamamlanan akademi, 2020-2021 yılı öğretim yılı için hazır iken öğrencilerin yüz yüze eğitime geçmesi ile faaliyete de başlamış olacak.  Türkiye ASFED ve KAYSAD organizasyonunda tamamlanan projeye başta Kayseri olmak üzere asansör sektöründen pek çok önemli marka destek verdi.

ATİK: “Bu akademiler yerli asansör sektörünün gücünün göstergesidir”

Türkiye ASFED Yönetim Kurulu, toplantının ardından Kayseri Asansör Akademisi’ne giderek atölyeyi gezdi ve yapılan çalışmaların son halini değerlendirdi. Türkiye ASFED Yönetim Kurulu Üyeleri, her türlü sistemin yer aldığı akademinin asansör eğitimine çok büyük katkı sunacağını ifade etti. ASFED Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Atik tüm destek olan yerli asansör markası firmalarına teşekkür ederken; “Bu akademiler yerli asansör sektörünün gücünün bir göstergesidir. Bu sınıfta en az bir buçuk milyonluk bir yatırım söz konusudur. Türkiye ASFED olarak buraya katkı sunan tüm markalarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Kayseri Asansör Akademisi Sektöre de Eğitim verecek

Kayseri Asansör Akademisi, pek çok yönden bölgeye katkı sunacak özellikler taşıyor. Asansör dalında okuyan öğrencilere sağlıklı bir ortamda, doğru pratik bilgilerin, uzmanlar tarafından verilmesi dışında, akademi Kayseri ve çevresinde hizmet verecek tek sınav merkezi olacak. Aynı zamanda sektördeki çalışanlara, geliştirme-uyum kursları verilmesine olanak tanıyan sektörel bir yatırım özelliği de  taşıyor. Türkiye ASFED’in akademilerinin destekçisi olan pek çok yerli asansör firması sağladıkları katkılar ile bir yandan da Türk asansör sektörünün gelişimine önemli bir katkı sunuyor.

2021 - 2022 Yılında Akademi Sayısı Beşe Çıkacak

Toplantıda bir önemli karar daha gündeme getirildi. Türkiye ASFED Asansör Akademilerinin yeni şehirleri belli oldu. Uzun süredir bu konudaki taleplerini dile getiren Gaziantep ve Samsun şehirlerindeki okullarla yapılan görüşmeler neticesinde bu iki şehir Türkiye ASFED Asansör Akademilerinin yeni adresleri olarak belirlendi. Açıklanan hedefe göre 2021-2022 yıllarında Türkiye ASFED standardından modern ve sağlıklı asansör akademilerinin sayısı beşe çıkartılmış olacak.