Başkan'dan Kasım-Aralık 2018 Değerlendirmesi

Değerli meslektaşlarım,

2019 yılına girmek üzere olduğumuz bu günlerde Asansör Sanayicileri Federasyonu başkanı olarak 2018 yılında ne yaptığımızı, yani geçen bir yılın hesabını siz değerli meslektaşlarıma vermek istiyorum.

Öncelikle, bütün çalışmalarımızda ve kararlarımızda sektörün menfaatine uygun olanı yapmaya gayret ettiğimizin bilinmesini isterim.

Yerli asansörcüleri bir araya toplamak, bir arada tutmak, mesleki gelişme ve dayanışmalarını sağlama yönündeki çalışmalarımıza devam ettik. Sektörümüzün ilişkide olduğu bakanlıkla ve diğer kamu kuruluşları ile yakın işbirliği içinde olduk. Sektördeki ve ülkemizdeki gelişmelere ilişkin basın açıklamaları yaptık. Sosyal sorumluluk projeleri yaptık ve yapılanlara destek olduk.

Meslektaşlarımızın, mevzuat, ihaleler ve diğer uygulamalardan kaynaklanan sorunlarını ve şikâyetlerini gidermek için girişimlerde bulunmaya devam ettik.

Yusuf Atik ASFED Başkanı

Bir asansör farkındalığı yaratmak, kamuoyu oluşturmak, sektörün sesi ve vitrini olmasını sağlamak ve federasyonumuza gelir temin etmek amacıyla çıkardığımız derginin olumlu yankıları oldu. Bu dergiye reklam için ayırdığımız kaynağın yine sektöre harcanıyor olması nedeniyle firmalarımızın dergiye daha çok destek olmalarını istiyor ve bekliyorum.

2018 yılında eğitime çok önem verdik. Uzun vadede getirisi en yüksek olan yatırımın eğitime yapılan yatırım olduğuna inanıyorum. Sektörümüzün kaliteli, katma değeri yüksek mallar üretebilmesi, montaj bakım ve onarımların zamanında ve doğru yapılabilmesi için eğitimli insana ihtiyacımız var. Hızla gelişen ve değişen teknolojilere uyum sağlayabilecek asansörcüler yetiştirmemiz gerekiyor.

Meslek Liselerinde “Asansör Sistemleri” bölümleri açılabilmek için Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ile federasyonumuz arasında 28 Mart 2018 tarihinde protokol imzaladık. Pilot şehir olarak seçilen Eskişehir’deki okul binasının atölye kurulum çalışmaları başladı. Kayseri’deki okulla ilgili çalışmalarımız sürüyor.

Sektörün nitelikli eleman ihtiyacını giderecek olan okullarımıza sektör mensuplarının verdiği desteklerin ve ilginin beni çok memnun ettiğini söylemek istiyorum.

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ile Asansör Sanayicileri Federasyonu (ASFED) arasında imzalanan protokol gereği Ankara Yenimahalle Şehit Mehmet Şengül Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi bünyesinde kurulan “Merih Asansör Akademi” 25 Ekim 2018 tarihinde törenle açıldı. Merih Asansör Akademi’de öğrenciler teorik eğitimin yanı sıra ağırlıkla uygulamalı eğitim de alacaklar.

Organize sanayi bölgelerinde kurulması düşünülen teknik kolejler bünyesinde de asansör bölümleri açmak istiyoruz.

İtfaiyeciler için asansörde kurtarma eğitimleri vermeye başladık. İlkini Ankara’da verdiğimiz eğitimleri diğer bölgelerde de vereceğiz.

Federasyon olarak bütün meslektaşlarımızla birlikte hareket ederek sorunlarımızın çözülmesi, sektörümüzün gelişmesi ve büyümesi için çalışmalar yapacağız. Bu çalışmalar ve yapacağımız tanıtımlarla, yurtiçinde ve yurtdışındaki pazarda hak ettiğimiz yeri alacağımıza inanıyorum.

Bireysel olarak çözülmesi mümkün olmayan sorunları birlikte çözmek için bir federasyon kurduk. Öyleyse gelin birlik olalım. Güçlü bir federasyon için daha çok katkı, ilgi ve desteğe ihtiyacımız var.

Hepinize hayırlısından bol kazançlı sağlıklı ve huzurlu bir yıl diliyorum.

YUSUF ATİK

ASFED YÖNETİM KURULU BAŞKANI