Avrasya Asansör Fuarının Montaj Sokağı

AVRASYA ASANSÖR FUARININ MONTAJ SOKAĞI

4.Uluslararası Asansör ve Yürüyen Merdiven Teknolojileri Fuarı (Avrasya Asansör Fuarı) bu sene bir ilki gerçekleştirerek montaj firmalarının sadece ziyaretçi değil katılımcı olmaları için bir girişimde bulunarak, “Montaj Sokağı” adı altında özel bir bölüm açtı. Bu bölümde pek çok yerli asansör montaj firması stant açarak yerli ve yabancı pek çok yeni müşteri ile iş birlikleri kurma imkanı yakaladı.

 

SENTOR LİFT – TURGAY KULUĞ

“AVRASYA ASANSÖR FUARI’NI ÇOK ÖNEMSİYORUZ”

Montaj sokağında yer alan standında sohbet ettiğimiz SENTOR LİFT  Genel Müdürü Turgay Kuluğ fuarın yerli ve milli vurgusunu önemsediklerini dile getirdi. Kuluğ : “CNR Fuarı yerli ve milli vurgusunun yapıldığı çok önemli bir fuar. Dolayısıyla biz Avrasya Asansör Fuarı’nı çok önemsiyoruz ve desteklemeye de devam edeceğiz. Yabancılardan bir hayli ilgi vardı. Standımızı ziyaret edip de görüştüğümüz ziyaretçi sayısı beklediğimizin üzerindeydi” dedi.

Turgay Kuluğ Sentor Lift’in güncel faaliyetleri hakkında ise; “Eski bakımsız kötü görünümdeki asansör kabinlerinin yerine, yolcu güvenliği tam sağlanmış ama yanında da kişiye özel bir görselliğin eklendiği kabinlere vizyoner bir duruş sağlamak niyetindeyiz. Bunun standart ve yönetmelikler yanı da olduğu için insanlar yeni yeni buna adapte oluyor. İnsanların içini açacak, asansör korkusu, kapalı alan korkusu varsa bunları da aşacak tasarımlar yapıyoruz. Genelde yapılan tasarımlar hep aynıdır ama biz bu aynılığı değiştirme üzerine çalışıyoruz” açıklamasında bulundu.

VEMAS ASANSÖR- ATİLLA VERİM

“SAMSUNDA YENİ BİR FUAR HAZIRLIĞI YAPILIYOR”

Fuara bu sene sadece katılımcı olarak katılan Vemas Asansör Yönetim Kurulu Başkanı ve OKASDER Başkanı Atilla Verim de fuardaki yabancı ziyaretçi sayısına dikkat çekti. Verim; “Fuarda beklediğimin üzerinde bir yabancı ziyaretçi var. Ama yerli ziyaretçi daha az. Bu da şunu gösteriyor ki yabancı meslektaşlarımız fuarlara önem veriyor ama bizler önem vermiyoruz. Fuarlarımıza asıl bizler sahip çıkmalıyız ve önem vermeliyiz” dedi. OKASDER Başkanı da olan Atilla Verim, dernek olarak bu sene Samsun’da yeni bir asansör fuarı hazırlığı içinde olduklarının haberini de verdi.

Verim neden bölgede yeni bir fuara gereksinim duyduklarını ise şu sözlerle açıkladı; “Şuan bizim de OKASDER derneği olarak bir fuar çalışmamız var. 3000 metrekarelik bir fuar alanında 50-60 firma ile bu yıl içerisinde yapmayı düşünüyoruz. Bu benim 4 yıllık bir projem. Artık bu sene buna başlamak istiyoruz. Katılım konusunda herhangi bir endişemiz yok. İstanbul’dan, Konya’dan, Kayseri’den firmalar bekliyoruz. Fuarda bilgilendirme seminerleri ile halkı da fuara çekmek istiyoruz. Ben halkın bu fuarları görüp yerli asansör algısının da değişmesini istiyorum. O yüzden Samsunda düzenlemeyi planladığımız fuarda halka  yaklaşacağımız ve sektörün geldiği noktayı da anlatabileceğimiz bir platform oluşturmak istiyoruz.”

BOSS ASANSÖR – ABDURRAHMAN AKSÖZ

“MONTAJ SOKAĞINDA YÜZLER GÜLÜYOR”

İstanbul’da faaliyet gösteren önemli asansör montaj firmalarından olan BOSS Asansör de Avrasya Asansör Fuarı’nın Montaj sokağı katılımcıları arasındaydı. BOSS Asansör Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Aksöz fuarda montaj firmalarına ayrıca bir yer ayrılmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi. Aksöz; “Fuarda bu sene farklı bir konsept ile montaj firmalarına da yer verilmiş olması güzel bir düşünce oldu. Biz de bu düşünceyi desteklemek için fuarda yerimizi ayırttık. Gördüğümüz kadarıyla da montaj sokağında yüzler gülüyor, demek ki doğru bir adım olmuş. Fuarlar sektörümüzün birlikteliği ve fikir alışverişleri için oldukça önemli alanlar. Ayrıca bu fuar bizim için çok kıymetli, bugün geldiği yer itibariyle oldukça iyi bir ivme kazandı. Avrasya Asansör Fuarını desteklemeye devam edeceğiz”, dedi.

EL-SA ASANSÖR – DENİZ DEMİRKAPLAN

BEKLETİMİZİN ÇOK ÜZERİNDE İŞ BİRLİKLERİ KURDUK

El-Sa Asansör Genel Müdürü Elektrik Elektronik Mühendisi Deniz Demirkaplan da montaj sokağının katılımcı firmaları arasındaydı. Montaj- bakım- revizyon alanlarında 1988 yılından beri faaliyet gösteren El-Sa Asansör, fuarda beklentilerinin üzerinde bir ilgiyle karşılaştıklarını söyledi. Demirkaplan; “Biz 1988 yılından bu taraf İstanbul’dan tüm Türkiye’ye hizmet veren bir firmayız. Güvenlik ve müşteri memnuniyeti öncelikli çalışıyoruz. Oldukça deneyimli bir kadroya sahibiz. Fuarlara her zaman önem veriyor ve ziyaretçi olarak katılım gösteriyoruz. Ancak bu sene katılımcı da olduk. Açıkçası beklentimizin üzerinde bir ilgi ile karşılaştık. Pek çok iş birliklerine de burada imza attığımızı söyleyebiliriz” dedi.