Asfed Üye Sayısı On Yedi Oldu

“Orta Karadeniz Asansör ve Yürüyen Merdiven İş İnsanları Derneği’nin ASFED Üyelik Süreci Tamamlandı”

Sektörünün en büyük yapılanması olan Asansör Sanayicileri Federasyonu (ASFED), önemli derneklerinin üyelikleri ile her geçen gün gücüne güç katmaya devam ediyor. 10 Temmuz 2019 günü ASFED Yönetim Kurulu kararı ile üyelikleri onaylanan Orta Karadeniz Asansör ve Yürüyen Merdiven İş İnsanları Derneği (OKASDER)’nin federasyona katılımı ile ASFED çatısı altında birleşen dernek sayısı on yediye yükseldi.

Merkezi Samsun’da olan Orta Karadeniz Asansör ve Yürüyen Merdiven İş İnsanları Derneği (OKASDER), geçtiğimiz aylarda üyelik işlemleri için ASFED’e başvuruda bulunmuştu. Samsun ve çevresinde faaliyet gösteren OKASDER’in üyelik başvurularını değerlendiren ASFED Yönetim Kurulu, son toplantısında karar alarak Derneği bünyesine dahil etti. OKASDER’in üretici ve monte eden firmalardan oluşmak üzere 35 üyesi bulunuyor. Yönetim Kurulu Başkanlığını Atilla Verim, Başkan Yardımcılığını Adem Aktaş, Genel Sekreterliğini Bahtiyar Madalı,  Saymanlığını İbrahim Kapan, üyeliklerini ise; Nihat Gönan, Ersin Katmerlikaya ve Harun Çelik yapıyor.

 

VERİM : “Tek ses olmak sorunların çözümünde çok önemli”

Federasyona üyeliklerinin ardından OKASDER Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Verim ile Federasyona üyeliklerinin önemi, beklentileri ve katkı sunacakları konular üzerine kısa bir sohbet gerçekleştirdik. Verim , derneklerinin Asansör Sanayicileri Federasyonun katılmasının önemine dikkat çekerek, sektördeki sorunları beraberlik içinde çözmeye katkı sağlamak istediklerini belirtti. Verim şu değerlendirmelerde bulundu: “Biz OKASDER’i kurarken amacımız yerli asansörcünün sorunlarının çözümüne talip olmaktı. Bizim gibi düşünen pek çok derneğin yer aldığı ASFED çatısı altında birleşerek tek ses olmak sorunların çözümünde çok önemli”.

OKASDER Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Verim, derneğin gelecek vizyonu ile birlikte ASFED çatısı altında çözüme kavuşturmayı istedikleri konuları ise şöyle sıraladı.

 

“ASFED’in katkıları ve biz sektör temsilcilerine destek olması çok önemli”

ATİLLA VERİM :  Biz OKASDER olarak pek çok konuda çalışmalar yapıyoruz. Yaptığımız bu çalışmaları ASFED gücü ile birleştirerek daha da ilerleyeceğimiz inancındayız. Bunlardan en önemlilerini şöyle sıralayabilirim; asansör sektöründe çağın gereklerine uygun meslek standartlarının geliştirilmesi için çalışmak, asansör montaj-revizyon ve bakım işlerinde çalışanların  standartlara uygun iş yapmasını sağlayıcı önlemler almak ve asansör imalatçı ve montajcı firmalarının yurtdışında daha çok iş almalarını sağlamak ve bununla birlikte iş yaptıkları ülkelerde çıkabilecek sorunlarının çözümünde yardımcı olmak diyebiliriz. Bu konularda ASFED’in katkıları ve biz sektör temsilcilerine destek olması çok önemli. Örneğin sektörümüzdeki en büyük eksiklerden biri olan üye toplulukları içerisinde meslek disiplini ve ahlakının geliştirilmesi, yaygınlaştırılması, özümsenmesi ve uygulamalara yansıtılmasını sağlayıcı çalışmalar yaparak bu yönde önlemler almalıyız. Yine tüm bunlarla birlikte sektörel ve kurumsal hedefler doğrultusunda üyeleri arasındaki işbirliği ve dayanışmayı geliştirmek, ortak sorunlara çözüm üretmek, üyelerin haklarını korumak hem derneklerimiz hem de ASFED içinde yapmamız gereken önemli çalışmalardır.