Asfed Sanat Atölyesi İle Ressam Leroy Campbell Anadolu’da...

Asansör Sanayicileri Federasyonu (ASFED), Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün desteğini alarak, Türk Çocukları Eğitim Vakfı (TÜÇEV)ve MK SAN-ART işbirliği ile yürüttüğü, Leroy Campbell ile Sanat Atölyesi bu defa Çorum, Yozgat, Nevşehir, Kayseri yollarındaydı. Proje kapsamında yetiştirme yurtlarındaki çocukların sanat ile kendilerini daha iyi ifade edebilmeleri için destek sağlanıyor.
Bir yıldır üzerinde çalışılan projenin ilk ayağı, Ankara Saray’daki Sevgi Evleri Kız Yetiştirme Yurdu’nda gerçekleştirilmişti. Devam eden günlerde Makbule Kalyon Koordinatörlüğü’ndeki ekip, Amerikalı ünlü ressam Leroy Campbell ile birlikte dört Anadolu şehrindeki yetiştirme yurdu ve çocuk evlerini ziyaret ederek sanat atölyesi etkinliklerini buralarda gerçekleştirdi. 4 İLDE ÇOCUKLARLA 2 GÜNLÜK ATÖLYELER DÜZENLENDİ Her şehirde iki gün kalarak resim sanatı ve renklerin iyileştirici gücünü Leroy Campbell’ın çocuklarla kurduğu özel bağ ve anlatım tarzı ile aktaran çalışmalar yapıldı. Leroy Campbell elindeki özrü sebebiyle dezavantajlı büyümüş ancak bunu yaşama pozitif  yaklaşımıyla yenerek, başarılı bir ressam olarak kendini dünyaya ispat etmiştir. Ayrıca Campbell, hikaye anlatıcılığı ve bunu resim ile birleştiren tarzı ile çocuklarla özel bir iletişim kurma yeteneğine de sahip. Projede de, ailesiz büyüyerek diğer çocuklara göre dezavantajlı yetişen çocuklar için gönüllü eğitim vermeyi kabul ederek, Ankara’nın ardından Çorum, Yozgat, Nevşehir ve Kayseri illerindeki sanat atölyelerinin de eğitmenliğini yaptı. ASFED’E TEŞEKKÜR PLAKETİ Nuri Kuzan: “Projelerin Devamı gelecek” Sanatın bir ifade biçimi olmasının yanı sıra, insanı geliştiren ve tedavi eden terapi gücü kullanılarak, proje ekibinin fedakar çalışmaları ve sanatçı Campbell’in verdiği eğlenceli resim eğitimleriyle çocuklara unutulmaz hatıralar bırakıldı. Proje paydaşlarının katkıları ile birlikte beş şehirde düzenlenen atölyelere sağlanan maddi ve manevi katkılarından dolayı, projenin son ayağı olan Kayseri’de ASFED’e bir de teşekkür plaketi sunuldu. Kayseri Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Nevzat Özer’in takdim ettiği plaketi, Leroy Campbell Sanat Atölyesini Kayseri’de misafir eden ASFED Yönetim Kurulu Üyesi Nuri Kuzan aldı. Kuzan : “Çocuklarımızın gönlünü hoş edip, sosyal gelişimlerine katkıda bulunabildiysek ne mutlu bize. Asansör Sanayicileri Federasyonu olarak sosyal sorumluluk çalışmalarına destek vermeye devam edeceğiz. Makbule Hanım ile de görüştük projelerin devamı gelecek. Ayrıca bu proje için Amerika’dan gönüllü olarak gelen Ressam Leroy Campbell’a, Proje Koordinatörü Makbule Kalyon’a, Genel Sanat Sorumlusu Meltem Keskin Bayur’a ve emeği geçen herkese Federasyonumuz adına teşekkür ederiz.”, dedi.
LEROY CAMPBELL KİMDİR? Aslen Güney Karolina eyaletinin Charleston şehrinden olup, New York’ta büyümüştür. Resmi bir eğitimi olmayan Campbell’in çalışmaları, Jacob Lawrence ve Charles Motley gibi saygın sanatçılardan esinlenmektedir. Ayrıca ABD’nin güneyine özgü Gullah-Geechee kültüründen, Harlem ve Brooklyn’deki Rönesans sonrası havanın ve 1980’lerde Afrikan kültüründe görülen canlanmanın etkilerini de içerir.  Campbell, hikaye anlatıcılığı sanatını nostaljik sahneler ve evrensel temalar üzerinden akrilik, kağıt, resimli dokumalar ve organik malzemelerin karışımıyla gözler önüne serer. Sanatçının çalışmaları aile ve toplum kültürünü yücelten sanat ve tarihin bir karışımı olup, tüm insanları birbirine bağlayan mefhumun özünden ortaya çıkar. Leroy Campbell, bu arketipler üzerinden görsel hikayelerini yaratır.