Anasder’den Üyelerine Kobi Destekleri Semineri

ANASDER (Anadolu Asansörcüler Derneği), 20 Nisan 2019’da Ankara’da KOSGEB’in KONİ’ler için sağladığı teşvikler ile ilgili bilgileri için detaylı bir seminer düzenledi. Seminere Ankaralı pek çok sektör temsilcisi ilgi gösterirken, sunumu KOBİEN Kobi Danışmanlık Hizmetleri gerçekleştirdi.

ANASDER Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Demirbağ ve Yönetim Kurulu üyelerin de katılım gösterdiği seminerde Demirbağ; her ay düzenlenen farklı eğitim seminerleri ile üyelerin birbirileri ile iletişimlerinin arttırılması ve bilgi eksikliği görülen konuların eğitimlerle tamamlanmasını hedeflediklerini dile getiriyor. KOBİEN Kobi Danışmanlık Hizmetleri’nin iki oturum halinde hazırladığı eğitimleri alanında uzman; Ahmet Ege, Pınar Köprülü ve Volkan Kalkan gerçekleştirdi. İhracat Teşvikleri, AR - GE Teşvikleri ve “KOSGEB Teşvikleri ve SGK Teşvikleri” başlığı altında üç farklı alanda bilgilendirme yapıldı. Seminerin sonunda bir de soru-cevap bölümü yapılarak katılımcıların konu ile ilgili soruları cevaplandı.

Yapılan sunumlara göre; KOSGEB geçerli koşullar sağlandığı sürece KOBİ’lere, yurt içi ve yurt dışı fuar desteklerinden, yurt dışı gezileri için, nitelikli eleman desteği, enerji verimliliği desteği, tasarım desteği, belgelendirme desteği, test ve analiz desteği ve SGK desteği gibi çok geniş bir yelpazede destek sunabiliyor.